Novinky

          • Jubileum Ľudmily Podjavorinskej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jubileum Ľudmily Podjavorinskej

             

                 Dňa 26.4.2022 si žiaci 5.A slovom a hudbou spolu so Zuzanou Eperješiovou pripomenuli 150. výročie narodenia Ľudmily Podjavorinskej, po ktorej je pomenovaná aj naša základná škola.

                 Zuzka je talentovaná košická speváčka, skladateľka a klaviristka. Sama hovorí, že jej je blízke slovo, „lebo odhaľuje, ako sa dívame na svet. V poézii má aj ten najdrobnejší element svoje presné miesto.“ A práve naši piataci mali možnosť skúsiť si to s ňou. Pripravila si pre nich bohatý workshop, kde ukázala, ako vzniká text a hudba. Ďakujeme, že si medzi nás prišla a niečo nové nás naučila!

          • Svetový deň vody 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody 2022

                 Dňa 22.3.2022 mali žiaci 2. stupňa možnosť počuť o svetovom dni vody. Hovorili sme o kolobehu vody a dôležitosti podzemnej vody, ktorú je potrebné neznečisťovať nadmerným používaním hnojív.

                 Projektové vyučovanie osviežili napríklad návrhom minerálok i reťazou s ráznym heslom "Voda je život".  

             

          • Hviezdoslavov Kubín 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín 2022

                 Hviezdoslavov Kubín  je celoštátna postupová súťaž a prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy. Od vzniku v roku 1954 až po súčasnosť prešli jeho stupňami státisíce jednotlivcov, z niektorých sa stali významné osobnosti ako napríklad Július Satinský.

                 Aj u nás sa školského kola dňa 23.3.2022 zúčastnili významné osobnosti. Súťažili v dvoch kategóriách, pričom prvé miesto obsadila Dominika Slepčíková z 8.A, ktorá nielen postúpila do vyššieho kola, ale stala sa aj inšpiráciou pre ostatných žiakov.

                 Všetkým, ktorí našli chuť a odvahu sa reprezentovať, ďakujeme! A aby sme nezabudli: Dominika, držíme palce!

          • Oznam: Testovanie T9

          •      V stredu, 6.4.2022, čaká žiakov a žiačky deviateho ročníka ZŠ Ľ. Podjavorinskej 1 Testovanie T9 známe tiež pod názvom "Monitor". Ten preverí deviatakov nielen u nás, ale aj na celom Slovensku z matematiky, a slovenského jazyka a literatúry prierezovo z učiva, s ktorým sa zoznamovali počas štúdia na základnej škole. 

                 Do školy prídu iba deviataci a to najneskôr do 7:45

                 Už teraz želáme každému jednému a jednej z nich čo najúspešnejšie zvládnutie spomínanej skúšky. 

             

             

                                                                                                                                                     Vaša základná škola

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.